За връзките

            



            Преди броени минути прочетох нещо, което ме накара да настръхна. Прочетох думи на мъж, влюбен в една жена. Говореше за нея с такава любов и нежност… И знаете ли коя била тази жена? Собствената му съпруга! Не е ли прекрасно?!

            Това ме накара да се замисля за всички онези хора, които приемат за даденост партньорите си. Тези, които не се радват всеки ден, че ще видят любимия човек. И знаете ли? Не мога да ги разбера. Как могат да пуснат любовта да си отиде? И да, сами я пускат да си тръгне, защото не полагат грижи за нея. Спират да правят закуска, да подаряват цветя, да си правят комплименти. Жената спира да бъде сексапилна, а мъжа се превръща в дърво.
            Жени, бъдете красиви за мъжете си, направете си прическа за тях, гримирайте се, облечете секси рокля и когато вашата половинка се прибере… ами посрещнете го с мусака и таратор, щом толкова държите. Но направете това. Ще видите каква е разликата. Казвайте му колко е силен и колко е важен за вас. Покажете му, че се радвате той да е част от живота ви. Накарайте го да се почувства специален. Ами да. И мъжете са хора. Редно е и те да се чувства специални.

            А сега за мъжката част от аудиторията. Правете комплименти. Подарявайте цветя от време на време, ей така, без повод. Целувайте страстно. Покажете на жената до вас, че е уникална, невероятна и тази, която наистина обичате. Не я приемайте само като жената по пантофи в кухнята, която готви и която винаги ви губи по един чорап от всеки чифт.

            Не оставяйте любовта да се изгуби в рутината на ежедневието. Нямате право да го правите. Тя ви чака и тръпне в очакване да разтворите ръцете си към нея. Не я оставяйте да се измъкне между кокалестите пръсти на семейния живот. Той не е страшен, скучен и отегчителен, както го опиват. Той е такъв, какъвто сами го направите. Така че ако искате да сте щастливи, работете по въпроса. Ходете на театър, на кино, на разходки. Тичайте боси понякога – полезно е. Само не оставяйте късчето вълшебство да се изпари, заради собственото ви неблагоразумие.


Няма коментари:

Публикуване на коментар